Humanost sportskih veterana Novog Sada

VIDEO K9: Više od 220.000 dinara prikupila je Asocijacija sportskih veterana u petak uveče na humanitarnoj večeri koju su organizovali za pomoć oboleloj Nadi Šljukić Drvenjak, bivšoj rukometnoj reprezentativki Jugoslavije.

57

Oko 250 članova Asocijacije sportskih veterana, koju čine legende novosadskog sportapočeli su sa akcijama najavljenim prilikom formiranja Asocijacije krajem juna.

Na humanitarnoj večeri pre tri dana prikupili su 221.000 dinara pomoći Nadi Šljukić Drvenjak, nekadašnjoj našoj rukometnoj reprezentativki, članici šampionskog železničara, koja je obolela i nalazi se u teškom materijalnom stanju.

Pored druženja, Asocijacija sportskih veterana uručivanjem priznanja obeležila je tri velika jubileja, 55 godina od osvajanja zlatne olimpijske medalje u rvanju Branislava Simića, pola veka od osvajanja prve titule šampiona države Ženskog košarkaškog kluba „Vojvodina“ , kao i 3 decenije od osvajanja druge šampionske titule Fudbalskog kluba „Vojvodina“.

Povod druženju je, kako je istakao organizator manifestacije dr Jovan Pejčić, da se naši sportisti, osvajači olimpijskih, svetskih i državnih medalja, prisete sjajnih rezultata, ali i da daju smernice mladima i podrže ih u njihovim nastojanjima ka ostvarenju ciljeva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.