“Humanost je ljubav”

VIDEO K9: U petak će u Kulturnoj stanici Eđšeg biti održana zanimljiva humanitarna aukcija umetničkih dela pod nazivom "Umetnost je humanost – humanost je ljubav". Prihod sa aukcije koju organizuju Udruženje građana "Sreća" i Slobodni građani Srbije namenjen je deci sa smetnjama u razvoju.

163

Humanitarna aukcija umetničkih dela “Umetnost je humanost – humanost je ljubav” namenjena deci sa smetnjama u razvoju biće održana u petak u Kulturnoj stanici Eđšeg.

Svoj doprinos ovom dešavanju dali su brojni autori koji su poklonili svoja umetnička dela za ovu priliku. Istovremeno, deca će moći da učestvuju u radionici namenjenoj njima i njihovim pratiocima.

“U Kulturnoj stanici Eđšeg, Antona Čehova 4, od 14,30 do 16,30 će biti dečija radionica gde će deca sa smetnjama u razvoju zajedno sa svojim pratiocima stvarati svoja umetnička dela. Posle toga u 17 časova počinje aukcija umetničkih dela 22 autora, mojih kolega, slikara, vajara, skulptora, fotografa, gde će Novosađani, svi ljudi koji žele da pomognu, imati priliku da kupe izvanredna dela “, rekla je Biljana Vukajlović Ristić, slikarka.

Na ukciji će se naći dela umetnika koji su već dugo na kulturnoj sceni Vojvodine i Srbije, među kojima su Branko Maravić, Velibor Bugarin, Kristina Milosavljević i drugi.

“Prvi put se radi aukcija za decu sa smetnjama u razvoju, a akcenat je na deci sa autizmom. Cilj je da se skupi što više sredstava koja će biti upotrebljena za kupovinu novogodišnjih paketića. Ovo je kraj godine. U tim paketićima zajedno sa stručnim licima defektolozima, psiholozima i svima onima koji rade sa tom decom mi ćemo pokušati da kupimo opremu, da kupimo pomagala gde će to biti glavni poklon u paketiću za decu koja će im pomoći da se aktivno uključe, i što više pojačaju kvalitet svog života, i u neki naš svet”, kazala je Vukajlović Ristić.

Deca sa smetnjama u razvoju imaju svoj svet, ali su deo naše zajednice i treba im izmamiti osmeh na lice, kazala je Ristić i dodala da će i se i njihova dela naći na aukciji.

“Želimo da im podelimo radost, želimo da ih uključimo u život. Želimo da ih uključimo u svakodnevni dan, da im pokažemo, da svima pokažemo da deca koliko god su različita, bez obzira da li je jedno dete plave ili crvene kose, da li jedno dete ima problem sa autizmom ili ima prolem sa cerebralnom paralizom, da li ima problem sa slovo r, kotrljajućim, možda će završiti francuski jezik, pa postati dobar prevodilac, je različit ali isto tako i kvalitetan član ovog društva”, istakla je Biljana Vukajlović Ristić.

Organizatori su osmislili i domaćicu događaja. Biće to Miss Piggy sa karamelama i bonbonama koje će deliti deci. Namera umetnika je, kako je istakla, da deci poklone ljubav za novogodišnje praznike.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.