Humano prema napuštenim životinjama

VIDEO K9: Iz Zoohigijene i veterine apeluju na sugrađane da neguju human odnos prema napuštenim životinjama, a na medije da o ujedima pasa ne izveštavaju na senzacionalistički način. Ovo novosadsko javnokomunalno preduzeće, inače, godišnje trpi ogromne izdatke zbog tužbi sugrađana koje su napale napuštene životinje.

334

Prema napuštenim životinjama treba da se odnosimo na human i civilizovan način, rekao je direktor Zoohigijene Aleksandar Bursać, koji je apelovao i na medije da o ujedima napuštenih pasa ne izveštavaju kao da se radi, kako je naveo, o borbama gladijatora u areni.

“Da ne podgrevaju tu atmosferu koja dolazi nakon svakog ujeda koji se desi i dovode do tačke ključanja. To je to senzacionalističko izveštavanje gde se, kad god se desi ujed, predstavlja kao neka gladijatorska borba u kojoj ne znate da li će biti preživelih”, naveo je Bursać.

Time se, prema njegovom mišljenju, stvara negativan odnos prema napuštenim životinjama, umesto da pažnja javnosti bude fokusirana na pravi izvor ovog problema.

“Dakle i bede tih napuštenih životinja na ulicama, a takođe i ujeda koji se pojavio. Ako ćemo biti realni, imamo zaista veliki broj ujeda koji su pod vrlo sumnjivim okolnostima se desili”, istakao je Bursać.

Odštetni zahtevi sugrađana dobijeni nakon tužbi zbog ujeda napuštenih pasa opterećuju gradski budžet i ovo preduzeće u ogromnim godišnjim iznosima koji bi mogli biti korisnije iskorišćeni, pogotovo jer veliki broj tih zahteva utemeljen, smatra Bursać, na sumnjivim okolnostima.

On je istakao da se napušteni psi nalaze na gradskim ulicama isključivo zahvaljujući neodgovornim vlasnicima i njihovom nehumanom odnosu prema svojim bivšim ljubimcima koje ostavljaju na teret sugrađana i lokalne samouprave.

Bursać je zaključio da je problem napuštenih životinja zajednički, tiče se i građana i grada i ovog preduzeća i samo na taj način može biti uspešno rešen.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.