Humanitarni turnir za našu decu

VIDEO K9: Četvrti po redu humanitarni fudbalski turnir pod nazivom „Za našu decu“ biće održan 21. i 22. avgusta na Sofeksovom stadionu u Futogu, u organizaciji Fondacije „Prvi korak“. Cilj ovogodišnjeg turnira jeste prikupljanje sredstava za kupovinu lokomat pro mašine koja se koristi u rehabilitaciji hoda kod dece.

0
27

Humanitarna fondacija “Prvi korak” i ove godine organizuje turnir “Za našu decu” koji će 21. i 22. avgusta biti održan u Futogu na stadionu FK Sofeks”.

Fondaciju simbolično nazvanu “Prvi korak” osnovali su bračni par Kačavenda, Bojan i Anita, iz Novog Sada kako bi pomogli svom desetogodišnjem sinu Mihajlu koji je kao prevremeno rođena beba oboleo od desnostrane hemipareze, ali i drugim mališanima sa istom ili sličnom dijagnozom.

Sredstva prikupljena organizacijom ovog turnira, kako je rekao, namenjena su nabavci specijalnog robotizovanog sistema “Lokomat Pro” koji se efikasno koristi u rehabilitaciji lokomotornog aparata. Ovo savremeno medicinsko sredstvo biće poklonjeno Dečijoj bolnici u Novom Sadu, a planiraju kupovinu još pet takvih aparata za dečje bolnice u drugim gradovima u Srbiji. Bojan Kačavenda ističe da samo u Vojvodini ima 1.000 mališana kojima je ovaj vid pomoći neophodan.

Kačavenda ističe značaj rehabilitacije pomoću ovog aparata koji zamenjuje osam pari ruku fizioterapeuta. “Lokomat pro”, pojasnio je on, zapravo su robotske noge, odnosno kostur koji se koristi sa spoljne strane organizma i koji može da kontroliše pokrete od grudi do prstiju na nogama.

Osim fudbalskog turnira, za potrebe nabavke ovog aparata, Kačavenda najavljuje da će u septembru biti organizovana humanitarna biciklistička tura, na koju će on i njegov brat krenuti iz Pariza. Svi koji žele da daju svoj doprinos akciji “Prvog koraka”, mogu to učiniti uplatom na račun fondacije ili slanjem SMS poruke koja košta 100 dinara na broj 5300.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.