Humanitarni turnir “Trojka iz bloka” sutra u Novom Sadu

Sportsko-humanitarni projekat "Trojka iz bloka" biće održan sutra, u subotu 26. maja na platou ispred SPENS-a. U akciji će moći da učestvuju svi sugrađani zainteresovani za brzo šutiranje "trojki" na koš.

0
864

Turnir u brzom šutiranju trojkiI već šestu godinu organizuje Humanitarna organizacija Srbi za Srbe, u cilju prikupljanja sredstva za socijalno ugrožene porodice sa četvoro i više dece.

“Smisao humanitarnog turnira je bio da se pomogne izgradnja i renoviranje kupatila socijalno ugroženim porodicama, jer smo videli da jako puno porodica ima širom Srbije koje nemaju osnovne uslove za život, posebno kad je higijena u pitanju. Danas se taj projekat proširio i skupljamo novac u bilo kakve svrhe, nebitno da li je u pitanju izgradnja kupatila ili renoviranje kuće, gledamo uvek nekom da pomognemo na konkretan način”, navela je Sandra Bulut iz Organizacije Srbi za Srbe.

Iz ove humanitarne organizacije ne doniraju novac, već se trude da pomognu onima kojima je potrebna konkretna pomoć na duži vremenski period, pojasnila je Bulut. To praktično znači da, ukoliko se neka porodica bavi, na primer, poljoprivredom, pomoć će biti obezbeđena u vidu mehanizacije ili stoke.

Turnir u Novom Sadu počeće sutra u 17 časova ispred SPENS-a.

“Na platou ispred Spensa održaće se humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki, znači trojka iz bloka, biće postavljena dva koša, smisao je da se svi koji žele prijave, donacija nekih simboličnih 300 dinara, u pitanju je takmičenje, nekih desetak najboljih idu dalje, dobijaju se i medalje, pehar za prvo mesto, medalje za prva tri mesta”, rekla je Bulut.

U pauzi turnira biće održana i humanitarna utakmica poznatih u kojoj će učestvovati Vasa Mijić, Milan Gurović, Nikola Škorić – Torbica, Stefan Stojačić i Tatula.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.