Humanitarni turnir Šonsi 2 u subotu za Aleksandra Adamović

VIDEO K9: Humanitarni turnir u malom fudbalu „Šonsi 2“ biće u subotu organizovan na Novom naselju. Prikupljena pomoć namenjena je za lečenje Aleksandra Adamovića, mladića koji je pre nekoliko godina, posle saobraćajne nesreće, ostao nepokretan i bez sposobnosti govora.

0
561

Aleksandar Adamović je je pre sedam godina nakon teške saobraćajne nesreće ostao nepokretan i bez sposobnosti govora. Lekari su mu tada dali veoma male šanse da će preživeti.

„Nije davao ni jedan posto nade da će Aleksandar preživeti prvih godinu dana, kada je doživeo udes, obzirom da je imao jako veliku povredu mozga, znači, njegov centralni deo mozga je povređen, niko nije mogao da garantuje da će on uopšte da preživi. Nakon nesreće imao je jako malo kila, otkazivali su mu organi, nije imao dovoljno krvi, izizetno velike povrede je imao, kako je vreme odmicalo, gledali smo da mu nađemo najbolji skup tretmana koji su mu najviše pomogli“, rekla je Katarina Adamović, Aleksandrova sestra.

Porodica je čula za terapije u Rusiji i Dubrovniku, na koje su odveli Aleksandra i nakon kojih se njegovo zdravstveno stanje značajno popravilo. Međutim, ti tretmani, prema rečima njegove sestre, izuzetno su skupi.

„Njegovo fizičko i psihičko stanje se popravlja vremenom, zbog njegovog odlaska u Rusiju, da bi primio matične ćelije i odlazi u Dubrovnik kako bi se lečio robotikom. Nasuprot tome potrebnno je izuzetno mnogo novca kako bi se sve to realizovalo. Odlasci u Rusiju su u proseku od 7 do 9 hiljada evra, znači odlazak u periodu od dve do tri nedelje, a u Dubrovniku, 1500 evra iznosi nedelju dana“, navela je Katarina.

Novac za Aleksandra se sakuplja plaćanjem učešća na turniru u iznosu od 1.000 dinara po ekipi. Svaka ekipa može da ima tri igrača, a mečevi se igraju na “goliće”.

Na turnir se može prijaviti pozivom na broj 069/ 175-71-04 ili slanjem poruke u inbox Fejsbuk grupe “Humanitarni turnir Šonsi”. Omogućeno je i slanje SMS poruke “165” na broj 3030 za pomoć ovom mladiću.

Početak humanitarnog turnira Šonsi 2 zakazan je u subotu, 21. aprila za 10 časova na terenu u ulici Stojana Novakovića 8 na Novom Naselju.

Svi koji žele da ostave humanitarni prilog moći će to da učine i na dan održavanja turnira, kada će biti postavljena kutija u koju će moći da se ostavi novac.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.