Humanitarni projekat “Balkan – Pre svega” u Novom Sadu

VIDEO K9: U Novosadskom hotelu Šeraton juče je održan humanitarni događaj u okviru projekta "Balkan - Pre svega, večito mesto kulture, nauke i umetnosti".

0
169

Humanitarno kulturološki projekat “Balkan – Pre svega, večito mesto kulture, nauke i umetnosti” realizuje se kroz aktivnosti podizanja svesti da ljudi sa Balkana jesu oduvek bili, da jesu i danas i da će uvek biti oni koji neguju i razvijaju visoke ljudske i kulturoloske vrednosti, umetnost i nauku.

Projekat podrazumeva održavanje nekoliko događaja, od kojih je prvi održan u našem gradu 25. aprila, kada su promovisana muzička dela na francuskoj violini i ruskoj gitari, a ključni je priređen juče u novosadskom hotelu Šeraton.

Organizator i inicijator ovog projekta je Svetska Asocijacija ABK, uz još nekoliko suorganizatora, a u tribinskom delu događaja učesnici su prezentovali svoj rad i dostignuća uz prenošenje svojih znanja i iskustava o načinima postizanja uspeha.

Ovaj projekat je, istakao je Dragan Tojagić, predsednik Svetske asocijacije ABK, humanitarnog karaktera i ima za cilj prikupljanje finansijskih sredstava, ovoga puta, za sugrađanku Natašu Adamović koja boluje od teške bolesti, čije lečenje iziskuje velika finansijska sredstva.

Brojni učesnici odazvali su se pozivu za ovaj događaj jer su i sami bili u sličnoj situaciji kada im je trebala pomoć.

Nakon tribine na kojoj su učestvovali slikari, naučnici, filozofiji, književnici, sportisti, predstavnici sveta biznisa, crkve, medicine i drugi, upriličeni su nastupi virtuoza violine i gitare, baletskih plesača, kulturno-umetničkog društva, crkvenog hora i glumačka predstava.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.