“Humanitarni ponedeljak” za Sanju

VIDEO K9: Akcija Humanitarni ponedeljak na Štrandu biće nastavljena prikupljanjem pomoći za lečenje sugrađanke Sanje Dragiša koja boluje od retke bolesti.

8

„Humanitarni ponedeljak“ na novosadskoj plaži Štrand u ponedeljak, 06. jula, namenjena je dvadestdvogodišnjoj Sanji Dragiša iz Novog Sada, koja od rođenja boluje od retke bolesti Paraplegia flaccida i Spina bifida lumbalis sine hydrocephalo. Radi se o teškom fizičkom invaliditetu pri kom je desna strana tela oduzeta.

Desna noga je kraća od leve 9 cm. Sanja se kreće uz štake i veoma brzo se umara, a novac je potreban za tretmane rehabilitacije.
Ponedeljkom se, podsetimo, ne naplaćuje, a kartu zamenjuju dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje građani mogu da prilože pomoć postavljene su uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

U prethodnoj akciji koja je bila namenjena sedmomesečnoj Lani Jovanović, oboleloj od spinalne mišićne atrofije tip 1, ukupno je prikupljeno 295.000,00 dinara, saopšteno je iz Gradskog zelenila koje je pozvalo sugrađane koji imaju potrebu za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve donesu na glavnu blagajnu Štranda.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.