“Humanitarni ponedeljak” za Kristinu i Veljka

VIDEO K9: Akcija Humanitarni ponedeljak na Štrandu u ponedeljak će biti posvećena prikupljanju novca za lečenje blizanaca Ristić, Kristine i Veljka.

0
11

Akcija „Humanitarni ponedeljak“ na novosadskom Štrandu u ponedeljak, 28. juna, biće namenjena blizancima Kristini i Veljku Ristić.

Kristina i Veljko su rođeni u 29. gestacijskoj nedelji trudnoće, Veljko je ostao bez kiseonika, dobio sepsu, a Kristina je imala krvarenje prvog stepena na mozgu i takođe ostala bez kiseonika.

Sa nepune tri godine još uvek ne hodaju samostalno i ne pričaju, zaostaju u psihomotornom razvoju i trenutno su na nivou beba od 14 meseci, ali sa potencijalom za napredak.

Novac koji će biti prikupljan potreban im je za specijalističke preglede, svakodnevne terapije, logopedske i defektološke tretmane.

Ponedeljkom se ulaz na gradsku plažu ne naplaćuje, a kartu zamenjuju dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima.

Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

U akciji prikupljanja sredstava za lečenje Spasovski Alekseja prošlog ponedeljka ukupno je prikupljeno 210.440 dinara, saopšteno je iz Gradskog zelenila koje poziva sugrađane koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći da svoje zahteve donesu na glavnu blagajnu Štranda.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.