“Humanitarni ponedeljak” na Štrandu

VIDEO K9: Desetog maja na Štrandu će biti nastavljena akcija "Humanitarni ponedeljak", koju organizuje Gradsko zelenilo. Za proteklih sedam godina posetioci Štranda dobrovoljnim prilozima pomogli su lečenje mnogim građanima, u najvećem broju deci oboleloj od retkih bolesti.

0
11

U ponedeljak počinje osma sezona akcije „Gradskog zelenila“ na Štrandu – „Humanitarni ponedeljak“.

Tog dana ulaz na gradsku plažu na Dunavu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima.

Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Prva ovogodišnja humanitarna akcija namenjena je osmogodišnjem Lazaru Arseniću iz Novog Sada, koji je sa nepune dve godine dobio dijagnozu autizma i od tada kreće sa defektološkim i logopedskim tretmanima.

Psihološkim testiranjem 2017. godine Lazar dobija dijagnozu umerene retardacije i jedina nada su tretmani matičnim ćelijama koji stimulišu „uspavane“ delove mozga i pomažu pri govoru.

Za autizam ne postoji lek, ali se slika stanja deteta može ublažiti intenzivnim tretmanima koji su izuzetno skupi, kažu u Gradskom zelenilu i poručuju sugrađanima koji imaju potrebu za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve donesu na glavnu blagajnu Štranda

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.