Humanitarni bazar za Vladislava

VIDEO K9: U nedelju će u Sremskim Karlovcima biti održan Humanitarni bazar za Vladislava Milosavljevića, koji boluje od genetske bolesti, a bori se i sa posledicama teške saobraćajne nesreće.

0
47

Humanitarni bazar za Vladislava Milosavljevića biće održan u nedelju u Sremskim Karlovcima na Trgu Branka Radičevića, sa početkom u 10 časova. Vladislav je u teškoj saobraćajnoj nesreći u septembru 2021. zadobio povredu mozga, zbog čega ima slabost leve strane tela, narušen balans i koordinaciju pa ne može samostalno da hoda.

Do tog trenutka Vladislav je bio potpuno funkcionalan, zaposlen, a kao mlađi bavio se biciklizmom i orijentiringom. U međuvremenu mu je, sedam godina od početka ispitivanja na Klinici za neurologiju u Beogradu dijagnostikovano retko genetsko neurološko oboljenje (Hipomijelinizirajuća leukodistrofija) za koje ne postoji lek. Milosavljeviću je novac potreban za intenzivnu fizikalnu terapiju uz primenu robotike.

Posetioce bazara očekuje pletenje pletenica, veliki baloni od sapunice, crtanje po licu, limunada, vino, kolači i ostali sadržaji, a sve dodatne informacije mogu se pronaći na Facebook grupi Humanitarni bazar.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.