Humanitarni bazar za Nikolinu

VIDEO K9: Petnaestogodišnjoj Nikolini Dimitrov iz Petrovaradina koja boluje od autizma, ukazala se prilika da pomoć pronađe u Ukrajini. Reč je o terapiji matičnim ćelijama koja košta 10.000 evra, a njeni sugrađani iz Petrovaradina angažovali su se da bar deo ovih sredstava prikupe u subotu, 21. avgusta, organizacijom humanitarnog bazara.

0
639

Molinarijev park u Petrovaradinu u subotu neće biti samo sklonište od sunce i mesto za odmor. Tezge, hrana, sportske i muzičke aktivnost, čitav jedan veliki humanitarni bazar oživeće ovaj park na ulazu u Petrovaradin. Cilj im je, kažu organizatori, da prikupe novac za njihovu petnaestogodišnju sugrađanku, Nikolinu Dimitrov, koja boluje od autizma.

Njoj se ukazala prilika da poboljša svoje zdravstveno stanje, a lek je terapija matičnim ćelijama u dalekoj Ukrajini.

Organizatori ističu da će na humanitarnom bazaru u Molinarijevom parku u subotu od 11 do 18 časova, svako od posetilaca moći da pronađe nešto za sebe, od šminke, sapuna za decu, jastuka do garderobe i slično, a čitav prihod od prodaje biće doniran Nikolini.

Cilj bazara je jasan, prikupiti što veću količinu novca koja bi Nikolini omogućila terapiju matičnim ćelijama u Ukrajini. Jedna terapija košta 10.000 evra, a preporuka lekara je da Nikolina odradi dve terapije, kaže njena majka Jelena Dimitrov.

Na početku školovanja Nikolina je bila srećna i prihvaćena u društvu, ali je, prema rečima njene majke, sa svakim novim razredom njeno stanje sve više dolazilo do izražaja. Nikolina danas pohađa školu “Milan Petrović” u Novom Sadu, a terapija u Ukrajini, kako su čuli, može da ima izuzetne pozitivne pomake.  

Veliki broj učesnika i donatora, te lepe reči sugrađana iz Petrovaradina, zaključuje Dimitrov, vetar su u leđa za predstojeći bazar i Nikolininu terapiju u Ukrajini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.