Humanitarni bazar za Helenu i Borislava

VIDEO K9: Sutra će u Dunavskom parku biti održan humanitarni bazar posvećen našim malim sugrađanima obolelim od cerebralne paralize, jedanaestogodišnjem Borislavu Stanojeviću i četvorogodišnjoj Heleni Kadriji.

0
88

Sutra će od 16 časova u saletli Dunavskog parka, okviru programske „Nedelje heroja“, biti održan humanitarni bazar są kojeg će sva prikupljena sredstva biti usmerena na lečenje jedanaestogodišnjeg Borislava Stanojevića i četvorogodišnje Helene Kadrije koji boluju od cerebralne paralize.

Na bazaru, koji će trajati do isteka zaliha, biće predstavljen izložbeno-prodajni program. Borislav Stanojević je dete iz blizančke trudnoće, kojem je sa četiri godine dijagnostifikovana cerebralna paraliza.

Trenutno se leči u dečijoj bolnici u Novom Sadu, a novac mu je potreban za brojne vrste terapija, lekove, suplemente, opremu za vežbanje u kućnim uslovima, ortopedska pomagala, hirurške zahvate i dopaminsku terapiju są dijagnostikom u inostranstvu.

Helena je rođena 2018. kao zdrava beba, kod koje su od 9 navršenih meseci počele da izostaju sposobnosti koje je do tad savladala.

Dijagnostikovana joj je cerebralna paraliza i hipotonija.

Sredstva su joj potrebna za specijalističke i kontrolne preglede, genetska ispitivanja, operaciju strabizma, za logopedske tretmane, fizikalne i ostale potrebne terapije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.