Humanitarne akcije za malog Boška

VIDEO K9: Za šestomesečnog Boška Gugletu koji boluje od spinalne mišićne atrofije građani i udruženja organizuju brojne akcije kako bi pomogli njegovoj porodici u prikupljanju 2 i po 5 miliona evra potrebnih za lečenje. U Novom Sadu je u nedelju, u te svrhe, održan humanitarni bazar na platou Spensa, a sledeći vikend slična akcija biće upriličena u Sremskim Karlovcima.

0
40

Na humanitarnom bazaru održanom u nedelju na platou Spensa, za lečenje šestomesečnog Boška Guglete koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1 prikupljeno je 400 hiljada dinara.

Na bazaru su prodavane rukotvorine, slatkiši i slaniši i dečije igračke, a program je upotpunjen različitim aktivnostima poput crtanja po licu, pletenja kikica i igrica koje su naplaćivane, a sav prihod doniran za Boškovo lečenje.

Lečenje obolelog dečaka je dogovoreno u bolnici u Budimpešti, a počeće onog trenutka kada bude prikupljeno potrebnih 2,5 miliona evra. Trenutno je sakupljeno blizu 300 hiljada evra.

Naredni humanitarni bazar za lečenje malog Boška biće održan u Sremskim Karlovcima u nedelju, 4. jula, od 17 do 21 čas, a istog dana će na Đačkom igralištu biti organizovani turniri u malom fudbalu i basketu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.