Humanitarna pomoć u Centru za socijalni rad

VIDEO K9: Akcija prikupljanja humanitarne pomoći u školama Južnobačkog okruga završena je danas uručenjem prikupljene pomoći Centru za socijalni rad.

0
848

Južnobački upravni okrug prethodnih meseci organizovao je akciju prikupljanja garderobe u kojoj su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola.

Sakupljenu humanitarnu pomoć načelnik Južnobačkog okruga Milan Novaković, uručio je danas Centru za socijalni rad grada Novog Sada.

“Prikupili smo pomoć za našu decu koja se nalaze ovde i u stacionarnom delu, a i za decu koja dolaze u svratište. Moram, pre svega, da istaknem da se radi o polovnoj garderobi koju su sakupila naša deca iz osnovnih i srednjih škola i veoma sam zahvalan na toj aktivnosti koja je trajala nekoliko meseci, gde su svu svoju humanost i odnos prema svojim nepoznatim drugarima pokazala sva naša deca iz srednjih i osnovnih škola zajedno sa svojim roditeljima, nastavnicima i profesorima”, rekao je Novaković.

U Centru kažu da su zahvalni na prikupljenoj pomoći, ali da nažalost, to nije jedini vid pomoći koji je ovoj ustanovi neophodan.

“Mi zahvaljujući upravo razumevanju drugih institucija i svih ostalih učesnika u društvu imamo dosta veliku pomoć i sad, konkretno, upravo pre ove akcije imali smo isto jednu humanitarnu akciju, tako da mislim da su potrebe prilično zadovoljene za ovom vrstom pomoći kada je u pitanju garderoba, odeća i obuća. Ali neke novčane donacije su uvek od koristi, s obzirom da se mi trudimo da poboljšamo način života i da uključimo tu decu i u neke druge korisne socijalne aktivnosti”, navela je Dobrila Čačija, v.d. direktorka Centra za socijalni rad.

Novaković je izjavio da ne planiraju na ovome de se zaustave, te da će u narednom periodu biti sprovedene i druge akcije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.