“Humanitarna kafa” za NURDOR uskoro i u Novom Sadu

VIDEO K9: Nakon Vršca, akcija prikupljanja sredstava za decu obolelu od raka pod nazivom "Humanitarna kafa" biće sprovedena i u novosadskim ugostiteljskim objektima, najavili su gosti emisije Otvoreni ekran.

0
478

Novosađani će uskoro moći da u ugostiteljskim objektima u gradu u humanitarne svrhe popiju kafu, a novac prikupljen u ovoj akciji biće iskorišćen za lečenje dece obolele od karcinoma.

“Mi organizujemo kafiće i ugostiteljske objekte gde će se održavati ta “Humanitarna kafa”. Cilj je da se tog dana u svim tim lokalima održi akcija, gde kompletan iznos od popijenih kafa ide za decu obolelu od raka. Znači, ugostitelji se odriču tog iznosa i mi to usmeravamo za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka”, naveo je Stefan Nikolić iz Udruženja “Dobro delo”.

Ova akcija je, prema njegovim rečima, uspešno u više navrata sprovedena u Vršcu, sa velikim potencijalom za efikasno prikupljanje sredstava u ove humanitarne svrhe. Nakon inicijalnog sastanka sa predstavnicima Udruženja “Dobro delo” i NURDOR-a, “Humanitarnu kafu” je podržalo i Udruženje ugostitelja Novog Sada.

“Na tom sastanku nam je izložen način na koji oni rade i gde smo, pošto smo direktno vezani – kafić, prodaja kafe, ‘Humanitarna kafa’, prosto oberučke prihvatili jer nema tu mnogo polemike. Svi smo mi, velikim delom i roditelji i emotivni što se tih stvari tiče, svi smo mi ljudi i želimo da pomognemo”, istakla je Tanja Medved iz Udruženja ugostitelja Novog Sada.

Datum akcije još nije utvrđen, ali će sugrađani putem lokalnih medija i društvenih mreža na vreme biti animirani da baš tog dana popiju kafu u nekom od gradskih ugostiteljskih objekata.

“Mi organizujemo kompletnu najavu događaja. Svaki lokal koji učestvuje nalazi se na sajtu projekta ‘Šta ima?’, to su oni bilbordi, ako ste videli, koji se nalaze svuda po gradu na kojima piše ‘Šta ima?’ Na sajtu se nalaze svi ugostitelji i druga pravna lica koji će učestvovati tog dana”, rekao je Nikolić.

Akcija “Humanirana kafa” neće trajati samo jedan dan, a najmasovnija bi, prema očekivanjima organizatora, trebala da bude 15. februara, na Svetski dan dece obolele od raka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.