Humanitarna akcija za pomoć Teodori

Devetogodišnjoj Teodori Vranješević iz Kragujevca je pre godinu dana dijagnostikovana akutna mijeolidna leukemija. Transplatacija koštane srži ponuđena joj je na Univerzitetskoj klinici u Frankfurtu, međutim lečenje u Nemačkoj košta 350 000 evra. Novac za lečenje Teodore se mora prikupiti do kraja meseca jer ova devojčica više nema vremena za čekanje.

0
497

Građani Kragujevca ali i ljudi širom Srbije, regiona i dijaspore uključili su se u borbu za Teodorin život.

Iz fondacije “Budi human” porodici Vranješević je javljeno da se nikad nije desilo da server ne može da obrati količinu dobijenih poruka. Za devet sati stiglo je oko 125 000 sms-ova.

“Sada imamo već 150 000 evra da Teodora krene i mi ćemo u dogovoru sa doktorom Petrom Baderom da vidimo kada je prva kontrola i verovatno ćemo do kraja nedelje krenuti za Frankfurt ali je problem što mi novac od SMS-a ne možemo imati do naplate majskih računa telefona”, izjavila je Nataša Vranješević, majka devetogodišnje Teodore.

“Prema tome mi moramo to da rešimo. 150 000 evra će biti uplaćeno, Teodora će otići u Frankfurt, započeće analize a za preostalih 200 000 evra videćemo da uzmemo neki kredit kod banke ili nešto slično, da to bude kratkoročna pozajmica do jula da bismo to premostili”, rekao je Bogdan Vranješević, otac devetogodišnje Teodore.

Pomoć Teodori Vranješević stiže ne samo iz Srbije, već i iz regiona ali i različitih krajeva sveta.

“Nisam iznenađen, ja sam frapiran u onom najpozitivnijem smislu i nemam reči, iako od reči zarađujem 24 godine kao novinar, prosto nemam u svom fondu reči kojima bih opisao zahvalnost Kragujevcu, celoj Srbiji, ali i ljudima iz inostranstva”, dodao je Teodorin otac.

“Najviše mi nedostaju drugari, a prvo što ću uraditi kada se vratim sa klinike iz Frankfurta jeste da posetim školu”, rekla je Teodora.

Ovo više nije samo kampanja za Teodorin život, ovo je borba i za izlečenje ostale dece kaže Bogdan Vranješević koji napominje da će višak novca na njihovom računu otići na lečenje ostalih mališana kojima je pomoć neophodna. (RTV)

Dinarski račun za uplate iz Srbije

340 – 32003872 – 78

Primalac: Bogdan Vranješević

Svrha uplate: Donacija

SMS 292 na 3030 Za Teodoru

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.