Humanitarna akcija prevodilaca “Sto lekcija za lečenje Marije Milošević”

VIDEO K9: Humanitarnu akciju "Sto lekcija za lečenje Marije Milošević", profesorke engleskog jezika iz Smedereva koja je nastradala u saobraćajnoj nesreći, nepokretna je i potreban joj je novac za lečenje u Rusiji, organizovale su kolege prevodioci.

0
4563

Kolege profesori stranih jezika, okupljeni oko inicijative “Prevodilačko srce besplatno prevođenje medicinske dokumentacije za lečenje u inostranstvu”, odlučili su da na konkretan način pomognu svojoj koleginici Mariji Milošević i to donacijom priloga od svojih održanih časova za Marijino lečenje.

“Tako da smo pokrenuli niz akcija, svako u svom mestu. Za sada sve dobro napreduje, veliki je odziv kolega. Međutim, ono što bih apelovala jeste da svi oni kojima je potreban čas nekog stranog jezika, ili možda čak iz nekog drugog predmeta, da se jave i da na taj način tu svoju zaradu ulože u Marijino lečenje”, rekla je Olgica Andrić, sudski prevodilac za italijanski i portugalski jezik.

Do sada je održano blizu 50 časova u gradovima širom Srbije. Predavači koji rade putem skajpa takođe učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji, jer svoju zaradu uplaćuju na račun za Marijino lečenje. Javni čas brazilsko-portugalskog jezika organizovan je u Gradskoj biblioteci, u ogranku Anica Savić Rebac.

U svetu preko 200 miliona govori govornika brazilsko-portugalskim. Taj jezik se mnogo više izučava na stranim univerzitetima od evropskog portugalskog koji je kod nas prisutniji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.