Humani u MZ Omladinski pokret

VIDEO K9: Mesna zajednica "Omladinski pokret" tokom jesenje akcije prikupila je oko 150 džakova humanitarne pomoći koja je uručena ustanovama za zbrinjavanje najugroženijih sugrađana.

302

Prikupljena garderoba poslata je Sigurnoj ženskoj kući, Dnevnom prihvatilištu za odrasle, Domu u Veterniku za decu ometenu u razvoju i Crvenom krstu.

Ovu humanitarnu akciju MZ Omladinski pokret sprovodi dva puta godišnje.

“Mesna zajednica dugi niz godina unazad organizuje s proleća i s jeseni, dva puta godišnje i bude ogroman odziv građana, znači blok je veoma human. Ljudi iz svih delova grada nas zovu, donose garderobu i zaista se raduju svakim tim komadom garderobe koji nam uruče, jer znaju da će biti prosleđeno tamo gde im je i mesto”, rekla je Slavica Komad iz MZ Omladinski pokret.

Tokom akcije prikupljeno je skoro 150 džakova garderobe, sredstava za higijenu, igračaka i drugih potrepština za decu i za odrasle.

“Kada mi dobijemo garderobu mi je sortiramo prema tome gde je ta garderoba i gde je ta pomoć namenjena. Znači mi tada posle to odlučujemo. Za Veternik ima posebna vrsta garderobe i toga što treba ovamo za Prihvatilište za odrasle, dečiju garderobu Svratištu za decu i tako prema tome mi sortiramo gde će ići dalje”, navela je Komad.

Pored ovih akcije, MZ Omladinski pokret sprovodi i humanitarne akcije drugačijeg tipa.

“Znači dodala bih da smo se priključili akciji prikupljanja knjiga Gradskoj biblioteci za naše sunarodnike u Srebrenici. Proteklog vikenda u znak zahvalnosti te humanitarne akcije kojoj sam se odazvala kao knjižničar posetila sam Kosovo i Metohiju i sve naše svetinje na KiM, bilo je to jedno predivno putovanje. Takođe sada, u sklopu ove jesenje akcije koju smo radili do pre neki dan, napravili smo u ovoj mesnoj zajednici jedno humanitarno književno- likovno veče u znak našeg sugrađanina dr Lazara Perišića. Tako da obično se trudimo da u sklopu te humanitarke napravimo još neku humanitarku i priključimo se u stvari, priključujemo se svima koji nas pozovu da budemo humani, da podržimo ta humana dela”, istakla je Komad.

Jesenja akcija prikupljanja garderobe u MZ Omladinski pokret trajala je od devetog do 14. oktobra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.