Humani ponedeljak za Andreja Pavlovića

"Humani ponedeljak" na Štrandu danas je u znaku hakcije za pomoć dvadesetogodišnjem Novosađaninu Andreju Pavloviću, kome je hitno potrebna transplantacija srca u inostranstvu.

0
320

Dok čeka operaciju Andreju Pavloviću pre nekoliko dana ugrađen je defibrilator, kako ne bio bio životno ugrožen.

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije snosi troškove operacije i postoperativnog oporavka ovog mladića na AKH klinici u Beču, gde bi transplantacija trebalo da bude obavljena. Međutim, troškovi boravka u glavnom gradu Austrije su veliki. Potrebno je da Andrej sa porodicom boravi u iznajmljenom stanu u blizini klinike, dok ne bude pronađen organ, a posle operacije oporavak bi trebalo da traje između 6 i 12 meseci, za koje vreme bi porodica trebalo da bude uz njega.

Novac koji bude sakupljen danas na Štrandu biće usmeren na pokrivanje troškova boravka porodice Pavlović u Beču, kao i nabavke lekova za njihovog sina.

JKP Gradsko zelenilo odazvalo se apelu Andrejevih roditelja za pomoć i u najkraćem roku ga uvrstilo u humaniranu akciju „Humani ponedeljak“ koja se već četvrtu sezonu odvija na Štrandu.

“Sve ljude dobre volje molimo da u ponedeljak, 19. juna doniraju novac za lečenje našeg mladog sugrađanina. Kutije za donacije biće postavljene, kao i obično, pored svih ulaza na plažu”, saopšteno je iz Gradskog zelenila.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.