Humani ponedeljak za Andreja Pavlovića

"Humani ponedeljak" na Štrandu danas je u znaku hakcije za pomoć dvadesetogodišnjem Novosađaninu Andreju Pavloviću, kome je hitno potrebna transplantacija srca u inostranstvu.

292

Dok čeka operaciju Andreju Pavloviću pre nekoliko dana ugrađen je defibrilator, kako ne bio bio životno ugrožen.

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije snosi troškove operacije i postoperativnog oporavka ovog mladića na AKH klinici u Beču, gde bi transplantacija trebalo da bude obavljena. Međutim, troškovi boravka u glavnom gradu Austrije su veliki. Potrebno je da Andrej sa porodicom boravi u iznajmljenom stanu u blizini klinike, dok ne bude pronađen organ, a posle operacije oporavak bi trebalo da traje između 6 i 12 meseci, za koje vreme bi porodica trebalo da bude uz njega.

Novac koji bude sakupljen danas na Štrandu biće usmeren na pokrivanje troškova boravka porodice Pavlović u Beču, kao i nabavke lekova za njihovog sina.

JKP Gradsko zelenilo odazvalo se apelu Andrejevih roditelja za pomoć i u najkraćem roku ga uvrstilo u humaniranu akciju „Humani ponedeljak“ koja se već četvrtu sezonu odvija na Štrandu.

“Sve ljude dobre volje molimo da u ponedeljak, 19. juna doniraju novac za lečenje našeg mladog sugrađanina. Kutije za donacije biće postavljene, kao i obično, pored svih ulaza na plažu”, saopšteno je iz Gradskog zelenila.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.