“Humani ponedeljak” za malog Božidara

Akcija „Gradskog zelenila“ „Humani ponedeljak“ danas je posvećena prikupljanju sredstava za izlečenje četvorogodišnjeg Božidara Radojčića.

362

Božidar je po rođenju više od mesec dana proveo u inkubatoru. Zbog određenih komplikacija neko vreme su mu bila blokirana creva. Usled gubitka kiseonika mozak mu je pretrpeo ozbiljna oštećenja, a tako mali imao je i operaciju bruha.

Vremenom su roditelji primetili da se Božidar ne razvija kao njegovi vršnjaci. Nakon analiza utvrđeno je da mu je povređen centar za pokret i motoriku, da bi mu sa dve i po godine bila dijagnostikovana cerebralna paraliza.

On danas ne hoda, ne sedi, ne govori, ali je uprkos svemu jedno razumno i pametno dete. Njegovi roditelji rade sa njim od njegovog petog meseca, napredak je evidentan, ali nedovoljan. Kako bi mu se stanje popravilo, neophodne su transplantacije matičnih ćelija i rehabilitacije.

Kutije u koje će posetioci plaže moći da doniraju novac biće postavljene pored svih ulaza na plažu, a ulaznice se, kao i svakog ponedeljka neće naplaćivati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.