“Humani ponedeljak” za Borka Ninića

Četrnaestog avgusta će na Štrandu biti ponovljena akcija "Humani ponedeljak" za našeg 33-godišnjeg sugrađanina koji boluje od cerebralne paralize. 

687

Zbog lošeg vremena poseta Štrandu prošlog ponedeljka nije bila velika, tako da je za nabavku Tobi uređaja za Borka Ninića prikupljeno 16.130 dinara. Iz tog razloga akcija „Humani ponedeljak“ u ove svrhe biće ponovljena 14. avgusta.

Borko Ninić (33), podsetimo, korisnik je Dnevnog boravka za osobe sa telesnim invaliditetom u sklopu ŠOSO „Milan Petrović“ sa domom učenika u Novom Sadu.

On boluje od cerebralne paralize, ne govori i ne može da napravi nijedan funkcionalan pokret gornjim i donjim ekstremitetima. Do sada se sporazumevao isključivo facijalnom ekspresijom i izvesnim pokretima glavom za DA i NE.

Korisnik je asistivne tehnologije Tobi uređaja pomoću kojeg piše pogledom i na takav način komunicira sa okruženjem, koji je, međutim, u vlasnisštvu škole i koristi ga isključivo u boravku koji pohađa.

Korišćenje  vlastitog Tobi uređaja, za koji se prikupljaju sredstva u ovoj akciji, svakodnevno i kod kuće, omogućilo bi Niniću komunikaciju sa širom sredinom i samim tim poboljšalo kvalitet života.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.