“Humani ponedeljak” za Borka Ninića

Četrnaestog avgusta će na Štrandu biti ponovljena akcija "Humani ponedeljak" za našeg 33-godišnjeg sugrađanina koji boluje od cerebralne paralize. 

0
696

Zbog lošeg vremena poseta Štrandu prošlog ponedeljka nije bila velika, tako da je za nabavku Tobi uređaja za Borka Ninića prikupljeno 16.130 dinara. Iz tog razloga akcija „Humani ponedeljak“ u ove svrhe biće ponovljena 14. avgusta.

Borko Ninić (33), podsetimo, korisnik je Dnevnog boravka za osobe sa telesnim invaliditetom u sklopu ŠOSO „Milan Petrović“ sa domom učenika u Novom Sadu.

On boluje od cerebralne paralize, ne govori i ne može da napravi nijedan funkcionalan pokret gornjim i donjim ekstremitetima. Do sada se sporazumevao isključivo facijalnom ekspresijom i izvesnim pokretima glavom za DA i NE.

Korisnik je asistivne tehnologije Tobi uređaja pomoću kojeg piše pogledom i na takav način komunicira sa okruženjem, koji je, međutim, u vlasnisštvu škole i koristi ga isključivo u boravku koji pohađa.

Korišćenje  vlastitog Tobi uređaja, za koji se prikupljaju sredstva u ovoj akciji, svakodnevno i kod kuće, omogućilo bi Niniću komunikaciju sa širom sredinom i samim tim poboljšalo kvalitet života.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.