Hrvati neće da glume “četnike”

Prvi problem tokom snimanja filma o hrvatskom generalu i haškom optuženiku Anti Gotovini, pojavio se kada produkcija nije mogla da obezbedi statiste koji bi glumili srpske snage, odnosno "četnike", kako ih nazivaju mediji u Hrvatskoj. Problem je rešen novcem i apelom lidera hrvatskih veterana, prenosi RTS.

0
633

Film “General”, koji se bavi ratnim danima Ante Gotovine, naišao je na (ne)očekivane probleme. Od gomile statista koji su se prijavili na audiciju, nijedan nije želeo da glumi Srbina.

Zato je statiste “u četnike” morao lično da poziva i jedan od lidera udruženja koje okuplja hrvatske ratne veterane Miljeno Poljičko, ukazujući na značaj snimanja filma o, kako je rekao, “legendarnom vođi”.

Prvi čovek projekta pribegao je nešto efikasnijem ubeđivanju.

“Oni dolaze na zadatak. Uostalom, otkako su Feničani izmislili novac, to se tako rešava. Ide nekako, ali im nije drago što stavljaju šubaru na glavu”, rekao je režiser Antun Vrdoljak hrvatskoj televiziji Nova, komentarišući problem sa statistima.

Vrdoljakovo (ne)uvijeno objašnjenje već je na društvenim mrežama u Hrvatskoj izazvalo pakosne komentare da se, eto, u filmu o Gotovini više isplati biti Srbin nego Hrvat.

Gotovina je u Hagu je 2011. godine bio prvostepeno osuden na 24 godine zatvora zbog ratnih zločina protiv srpskih civila tokom i posle akcije “Oluja” 1995, ali je godinu dana kasnije pravosnažnom presudom oslobođen. (Agencije, RTV)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.