HRONIKA SKUPŠTINE GRADA, 22.06.2016.

VIDEO K9: Zdravko Jelušić izabran je danas za predsednika Skupštine Grada Novog Sada. Jelušić je izabran na današnjoj, prvoj sednici Skupštine grada u novom sazivu, tajnim glasanjem sa 48 glasova od ukupno 78, koliko ima odbornika i odbornica u novosadskom parlamentu.

805

Zdravka Jelušića predložila je Srpska napredna stranka. Na današnjoj sednici izabrana je i zamenica predsednika Skupštine, a to je Branka Bežanov iz Srpskog pokreta obnove.

Pored predsednika i zamenice predsednika novosadskog parlamenta danas su izabrani sekretar i zamenik sekretara Skupštine, Marko Radin i Zlatko Bucalo, a kao poslednja tačka Dnevnog reda imenovani su članovi i članice Komisije za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetna pitanja.

U Skupštini grada oformljene su i sledeće odborničke grupe: Odbornička grupa “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”, odbornička grupa “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka”, odbornička grupa “Dosta je bilo”, odbornička grupa “Liga socijaldemokrata Vojvodine”, odbornička grupa “Demokratska stranka – dr Veljko Krstonošić”, odbornička grupa “Socijalistička partija Srbije (SPS)” i odbornička grupa “Jedinstvena Srbija”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.