Hrabro u IT Biznis

VIDEO K9: Sutra u Novom sadu počinje četvrta po redu konferencija čiji je osnovni cilj motivacija i edukacija žena da se bave informacionim tehnologijama. I ove godine očekuje se veliki broj učesnika koji će kroz predavanja, razgovore i radionice pokušati da ohrabre što veći broj zainteresovanih žena da se uključe u IT sektor.

450

Novi Sad se smatra centrom IT sektora u Srbiji, ističu organizatori trodnevnog skupa za koji u našem gradu iz godine u godinu vlada sve veće interesovanje. Sama konferencije “Women in IT”, biće održana prvog dana u Galeriji Matice srpske, potom u Startitu i u LAB-u.

“Ono što je interesantno i značajno jeste da prvog dana konferencije, koji smo nazvali Inspirativne priče, imaćemo kazivanja od žena koje su nešto postigle u IT industriji. Drugi dan je interesanzatn jer se zove Kafe razgovori, razgovori sa ženama koje nemaju direktno dodira sa IT-jem, nisu dakle stručne u tom pogledu, ali su razvile svoj posao na osnovu toga što su, da kažem, iskoristile njegove prednosti. Trećeg dana će biti radionice koje će naučiti naše polaznice prvim koracima”, rekao je Rodoljub Oreščanin, iz udruženja  Biznisnova. 

Za ove konferencije, prema njegovim rečima, vlada veliko interesovanje, a i ove godine brojni predavači pripremili su raznovrsne teme, sve u cilju da demistifikuju pojam IT i ohrabre polaznice da se bave informacionim tehnologijama.

“Ove godine teme će biti od žena koje su već uspele u IT-ju, kako se zaposliti u IT, zatim Bez panike, Vodič kroz profesionalni razvoj IT, potom Žene inžinjeri, karika koja nije nedostajala u IT-ju. Imaćemo i internacionalnu gošću iz Amerike koja će govoriti na temu Treba da ideš ka svome cilju”, naveo je Oreščanin.

Tokom konferencije biće prikazani i filmovi o uspešnim primerima na ovu temu. Organizator konferencije je Udruženje „BIZNISNOVA “ koje okuplja stručnjake koji žele da doprinesu unapređenju poslovanja i preduzetništva u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.