Hotel Bristol: Ljudski ili po zakonu?

VIDEO K9: Problem stanara hotela Bristol trebalo rešiti u skladu sa interesima i potrebama tih ljudi i o njima bi država morala da brine, a ne da pokušava da ih nasilno iseli, rekao je filmski režiser i scenarista Boris Malagurski.

121

Poslanik Miodrag Linta je podržao zahtev lica u hotelu “Bristolu” da im se trajno reši stambeno pitanje, upravo suprotno od stava Ministarstva odbrane koje nudi jedino zakonito rešenje, a to je da lica prihvate privremeni stambeni smeštaj i usele se u stanove na drugim lokacijama u Beogradu, a u skladu sa pravima koja ostvaruju.

Filmskog režisera i scenaristu Borisa Malagurskog smo zamolili da odgovori na pitanje kakav je njegov komentar događanja oko pokušaja da se reši problem nekadašnjih pripadnika JNA koji se nalaze u objektu zatvorenog hotela u Beogradu.

Predsednik Srbije je sredinom septembra razgovarao sa stanarima hotela Bristol, navodeći da će u najkraćem mogućem periodu biti pronađeno rešenje za situaciju u kojoj se nalaze.

Inače, nekadašnji pripadnici JNA se u hotelu nalaze dvadeset sedam godina, a pored obećanja svih dosadašnjih političkih garnitura da će im stambeni problem biti rešen, to se do danas nije dogodilo. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.