Horgoš: Sprečeno krijumčarenje kamagre, deviza i cigareta

VIDEO K9: Carinici su pre dva dana na graničnom prelazu Horgoš sprečili nekoliko pokušaja krijumčarenja. U saradnji sa policijom otkriveni su nelegalni pokušaji prenosa preko granice veće količine kamagre, deviza i cigareta.

989

U prvom slučaju je na izlazu iz zemlje prilikom detaljne kontrole automobila „Mercedes Sprinter” lozničke registracije pronađena veća količina tableta za potenciju „Kamagra“.

U automobilu se nalazio 46-godišnji Lozničanin koji je putovao sam ka Nemačkoj. 15 pakovanja kamagre pronađeno je u njegovoj jakni, 13 ispred suvozačkog sedišta, a još četiri pakovanja ovih tableta u pregradi između prednjih sedišta.

Pored toga, u tašni ispod sedišta pronađeno je i neprijavljenih 17.595 evra. Putniku, protiv kojeg će verovatno biti podneta i krivična prijava, vraćen je dozvoljeni iznos od 10.000 evra, a ostatak je privremeno zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Istog dana je na izlaznoj strani ovog graničnog prelaza 26-godišnji mađarski državljanin, prodavac auto-delova, sprečen u pokušaju krijumčarenja 17.600 komada cigareta „Ashima“ bez akciznih markica.

On je „BMW-om“ mađarskih registarskih oznaka sa suprugom putovao na relaciji Male Pijace-Segedin, a veći deo cigareta, zapakovanih u crne najlon vreće, sakrio je ispod haube u prostor iznad motora vozila, dok je manji deo pronađen u pregradi naslona za ruke kod zadnjeg sedišta.

Protiv krijumčara će biti podignuta krivična prijava, jer će se i ovim slučajem dalje baviti policija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.