Hokej nepravedno zapostavljen

VIDEO K9: Hokej na ledu je najpopularniji u zemljama sa dugim i hladnim zimama. Iako je kod nas zapostavljen, ipak postoji interesovanje za bavljenje ovim sportom, a Novi Sad ima klubove u kojima se hokej trenira.

0
358

U Srbiji najzastupljeniji sportovi su fudbal i košarka. Međutim, sve je veća zainteresovanost kod dece i za bavljenje hokejem.

“Hokej nije toliko popularan u Srbiji. Mislim da su mnogo zastupljeniji ovi letnji sportovi, fudbal i košarka i ovim putem bih želeo da apelujem na sve roditelje, Novosađane, da postoje i drugi sportovi kojima bi deca mogla da se bave, kao što je na primer hokej. Hokej nije toliko popularan, jednostavno zato što u Novom Sadu nemamo dovoljno leda i onda se deca radije odlučuju za druge sportove kao što sam već pomenuo, što su fudbal, košarka, odbojka i tako dalje”, rekao je Uroš Popović, HK NS Stars.

Hokej nije isključivo muški sport. Devojčice se takođe odlučuju za bavljenje baš ovim sportom. U Novosadskom klubu NS Stars, koji postoji od 2002. godine, trenira pet devojčica.

“Imamo oko 60-70 članova u klubu i to nam je sasvim dovoljno da možemo sve generacije da dopunjujemo i da igramo. Kad kažem dopunjujemo, mislim da desetke dopunjujemo sa klincima od osam godina, dvanaestke sa klincima od deset goodina i tako dalje. Tako da nekako uspevamo sve generacije da izguramo i dosta naše dece kada završe na primer osmi razred odlazi u neke druge zemlje da bi nastavili da se bave hokejem, kao što su Slovenija, Mađarska i tako dalje”, naveo je Popović.

U klubu NS Stars, zimi hokej treniraju na ledu, a nakon što se ledena proča skloni, nastavlja se na rolerima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.