Hoće li biti jesenje setve?

VIDOE K9: Poljoprivrednici koji su i danas blokirali nekoliko saobraćajnica u Novom Sadu vode pregovore s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede.

0
30

Nezadovoljni odgovorom Vlade Srbije na sve njihove zahteve, poljoprivrednici su i četvrtog dana protesta u Novcom Sadu blokirali traktorima ulice u centru grada.

Predsednica Vlade Ana Brnabić je, tokom posete OPENS-u, tim povodom izjavila da je Ministarstvo poljoprivrede spremno na još nekoliko ustupaka poljoprivrednicima, da država čini sve što može “i više od toga”, ali da nije ćup bez dna”.

Dražava, istakla je Brnabić, ne može i neće da garantuje ili da utiče na otkupnu cenu bilo kojeg proizvoda, pa ni suncokreta, kao što to traže poljoprivrednici.

Proteste poljoprivrednika komentarisao je u našoj emisiji Otvoreni ekran i predsednik Nove stranke – Da se struka pita, Vladimir Kovačević.

On je naveo i da stiže specifična jesen koja neće biti kao ni jedna prethodna i da bi nespretni potezi države u rešavanju ovakvih problema mogli imati nepredvidive inflatorne posledice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.