Hobi – aktivnost za svoju dušu

VIDEO K9: Hobi je aktivnost kojim najradije ispunjavamo svoje slobodno vreme, a psihoterapeuti se slažu da je to i dobra terapija za oslobađanje od stresa i očuvanje mentalnog zdravlja.

0
7

Bilo da je reč o sportu, kolekcionarstvu, slikanju, fotografiji ili nekoj drugoj aktivnosti, hobi kojem se rado posvećuju u svoje slobodno vreme ima veliki broj naših sugrađana.

Stručnjaci kažu da je hobi dobar način, kako za ispunjavanje slobodnog vremena za svoju dušu, tako i za oslobađanje od stresa kojem smo svakodnevno izloženi. Motivi za bavljenje nekim hobijem su različiti, zavise od afiniteta, a ponekad i od određenih životnih okolnosti.

Ponekad hobi vremenom preraste u profesiju ili neku dodatnu delatnost.

Osobe koje se bave sličnim hobijima često su članovi udruženja i saveza koji ih okuplaju, a ono čime se bave i izlažu na raznim manifestacijama.

Među takvima su kolekcionari i maketari igračaka automobila koje ćemo ponovo u Novom Sadu moći da vidimo u nedelju, 16. juna, na platou SPENS-a, na 7. Sajmu automobilčića i izložbi oldtajmera, gde će više od 40 kolekcionara iz zemlje i regiona izložiti preko 20.000 eksponata koje sakupljaju iz hobija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.