Hitno potrebne 0- i B- krvne grupe

VIDEO K9: S obzirom na povećane potrebe bolnica za negativnim nula i B krvnim grupama, Zavod za transfuziju krvi Vojvodine pozvao je dobrovoljne davaoce da što pre daju krv.

329

“U ovom momentu su smanjene zalihe krvi O negativne i B negativne krvne grupe stoga pozivamo sve humane ljude, sve dobrovoljne davaoce krvi da nam se u što većem broju priključe u zavodu za transfuziju krvi Vojvodine u Hajduk Veljkovoj 9a, i na našim mobilnim terenima”, rekla je Zorica Bjelić, portparolka Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.

Mobilne jedinice za transfuziju krvi su sutra u Temerinu, Novom Bečeju, Silbašu i Čelarevu, a u petak su u Zrenjaninu.

“Imamo akciju u petak na Fakultetu tehničkih nauka gde se nadamo da će studenti biti tamo sa nama i da će se odazvati u velikom broju, a to bude od prilike 150 do 160 studenata po akciji”, navela je Bjelić.

Dobrovoljni davaoci 0- i B- krvne grupe dragocenu tečnost mogu dati i u prostorijama Zavoda u Novom Sadu.

“Krv mogu da daju svi zdravi ljudi od 18 do 65 godina za koje se ustanovi nakon laboratorijskog i lekarskog pregleda da mogu da budu dobrovoljni davaoci krvi tako da njima je da popune jedan upitnik na osnovu tog upitnika, iskreno da daju odgovore, naši lekari uz pregled celokupnog zdravstvenog stanja odlučuju da li će davaoc krvi toga dana moći da da krv ili ne”, kazala je ona.

Radno vreme Zavoda za transfuziju u Hajduk Veljkovoj 9a je od 7 do 14 časova svakog radnog dana, utorkom od 7 do 18 i prve subote u mesecu od 8 do 12 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.