Hitna pomoć više neće biti podstanar

VIDEO K9: Polovinom marta zvanično je počela izgradnja zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć na Telepu, koju zaposleni u ovoj ustanovi s nestrpljenjem očekuju kako bi se rešili decenijskog podstanarskog statusa.

0
292

Rok za izgradnju Zavoda je godinu dana, a zaposleni u Hitnoj pomoći već sada željno iščekuju useljenje.

“Naime, posle 10 godina, najzad više nećemo biti podstanari. 10 godina smo uglavnom podstanari, najčešće prostorija Doma zdravlja, sada bi trebalo najzad da dobijemo našu zgradu. Sama pozicija nam puno znači. To je prostor koji je ograničen Jastrebačkom ulicom, ulicom Ilariona Ruvarca i Bulevarom Patrijarha Pavla i takva pozicija nam omogućava brz izlazak naših vozila na teren. Pogotovo nam je to značajno u prvim minutima, kod intervencija prvog reda hitnosti, kada nam je brzina stizanja do pacijenta veoma bitna”, istakla je dr Mirjana Bursać, portparolka Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

U toku je gradnja trospratnice ukupne površine 2.700 kvadrata, sa garažom od 2.300 kvadrata. U pitanju je savremeni objekat, koji će biti dobro opremljen.

“Na jednom mestu će biti ambulante za odrasle, ambulante za decu. Planirano je da bude prostor za opservaciju, za reanimaciju, ultrazvučni kabinet. Naravno, biće tu i apoteka, tako da će moći sve da obave na jednom mestu. Zatim, u okviru zgrade će biti moderni i prošireni, u odnosu na sadašnje kapacitete, distributivni centar, zatim edukativni centar i centar za statistiku i analitiku”, precizirala je dr Bursać.

Ono što do sada nije postojalo jeste edukativni centar koji će se nalaziti u okviru nove zgrade, a koji bi, ukoliko se javi potreba za dodatnim kapacitetima, mogao biti preuređen u prostor za zbrinjavanje jednog broja unesrećenih, objašnjava Bursać.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.