Hitna pomoć efikasna

VIDEO K9: Lekarske ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad pregledale su tokom godine u proseku više od 100 pacijenata dnevno, a da im efikasan rad omogućavaju dobra opremljenost i vozni park.

99

Ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad pregledale su u 2019. više od 66.000 pacijenata od kojih je 27.000 u ambulantama, a 36.000 na terenu, kažu u ovoj ustanovi i dodaju da su zadovoljni nivoom tehničke opremljenosti i voznim parkom.

“Takođe tokom 2019. godine dosta se radilo na edukaciji kako svih zaposlenih, tako i nekim sksternim edukacijama. Takođe, ostvarili smo veoma lepu saradnju i sa ustanovama na tercijarnom nivou zdravstvene zaštite, pre svega sa Institutom za kardiovaskularne bolesti, Institutom za plućn e bolesti Vojvodine, Klinikom za radiologiju Kliničkog centra Novi Sad, urgentnim centrom i tako dalje””, rekla je dr Ivana Ramović, portparolka Hitna pomoći.

Ona je podsetila i da su u ovu ustanovu tokom 2019. stigla dva nova ambulantna vozila.

“Svakako zadovoljni smo, videli ste, gosti ste u našem objektu, da imamo zaista lep objekat, dobre uslove rada. Imamo zaista dobar i vozni park. Tehnički smo opremljeni tako da našim sugrađanima i svima koji dođu u Novi Sad možemo da pružimo zaista praktično najviši nivo prehospitalnog zbrinjavanja pacijenata. Još je novina da m so dobili automsatske eksterne defribrilatore koji su stavljeni u naša vozila za transportni deo programa koji radi hitna pomoć kako bi i vozači koji prevoze pacijente mogli da reaguju u slučaju da je to potrebno dok ne dođu naše urgentne ekipe”, kazala je Ramović.

Ramović je rekla da bi Zavodu dobrodošla još jedna urgentna ekipa za što su počeli dogovori.

“Tako što se tiče nekih planova za tehničku podršku u 2020. godini u planu je još dva vozila. Jedno za dijalizni transport, jedno za urgentne ekipe. To će biti donacija od strane grada. To je u planu od strane grada. Takođe, u planu je dobijemo još jedan aparat defibrilator i deset EKG aparata”, istakla je ona.

Zavod će i ubuduće, kako je navela, sprovoditi treninge u njihovom Edukativnom centru, te nastaviti da unapređuje sve segmente rada kako bi pružili građanima što bolju i efikasniju uslugu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.