Hiperizgradnja i stara infrastruktura

VIDEO K9: Većina Novosađana uglavnom nema ništa protiv ubrzane izgradnje stambenih i poslovnih objekata sve dok ne padne obilnija kiša i ulice pretvori u potoke i reke koje je nemoguće preći suvih nogu.

0
17

Posla za građevince u Novom Sadu trenutno najviše ima na sremskoj strani grada, a još veća građevinska aktivnost očekuje se nakon komunalnog opremanja devet novih ulica na Mišeluku.

Hiperizgradnja u našem gradu pored očigledno dobrih, ima i svoje loše strane, naročito kada je u pitanju njena usklađenost sa postojećom infrastrukturom zbog čega smo poslednjih godina svedoci pravih poplava na ulicama prilikom svake jače kiše.

Za razliku od Mišeluka, u samom Petrovaradinu intenzivna gradnja dovela je do sitacije slične kao i u Novom Sadu.

Kanali za prihvat suvišne vode koji su ranije postojali, zatrpani su kada je počela izgradnja novih stambenih zgrada, podsetio je Josip Modić,predsednik Sindikata građevinarstva Vojvodine, što govori da neka dobra praksa ne zastareva.

Kada je reč o građevinskoj aktivnosti u našem gradu, stanogradnja je tokom prošle godine bila malo slabijeg intenziteta u odnosu na prethodne, ali se i ona ponovo zahuktava.

Bilo bi dobro da se u novi talas stambene izgradnje uđe sa planom usklađenim sa infrastrukturom trenutnom i budućom, kako se za koju godinu Novi Sad ne bi pretvarao u Veneciju čim padne jača kiša.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.