Himna Hora Udruženja penzionera grada Novog Sada u Skupštini Srbije

VIDEO K9: Prva sednica redovnog zasedanja Skupštine Srbije počela je juče intoniranjem himne koju je izveo Amaterski hor Kulturno-umetničkog društva Udruženja penzionera grada Novog Sada. Zabeležili smo njihove utiske sa ovog nastupa.

0
1066

Članovi Hora KUD-a Udruženja penzionera grada Novog Sada u Beograd su, uprkos lošem vremenu, doputovali raspevani i u dobrom raspoloženju, ne krijući uzbuđenje pred ovaj važan nastup.

“To je nešto što neki horovi dožive jednom, dva put, ili možda više puta, a neki nemaju tu čast da u našoj Narodnoj skupštini pevaju himnu”, rekla je Olga Kovač, predsednica KUD-a.

Iako postoje samo dve godine, KUD Udruženja penzionera grada Novog Sada može da se pohvali učešćem na brojnim festivalima, smotrama i dešavanjima.

Pripreme za ovaj nastup obavljene su u samoj Skupštini Srbije, a potom je usledilo I intoniranje himne kojom je počela prva sednica redovnog prolećnog zasedanja narodnih poslanika.

“To je poseban osećaj, zadovoljstvo, čast. I zaista sam ushićena jer imam priliku da u ovom domu otpevam našu himnu. Članovi hora takođe su presretni što su nam ukazali poverenje i čast i pozvali nas da danas nastupamo”, istakla je Kovač.

Amaterski hor KUD-a Udruženja penzionera grada Novog Sada je tokom posete Beogradu posetio i hram Svetog Save, gde je u kripti hrama otpevao deo himne Bože pravde.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.