Hiljadu poruka u jednoj skulpturi

VIDEO K9: Delo "Jedna skulptura - hiljadu reči" postavljeno u petak ispred Kulturne stanice Svilara koje su napravili novosadski mališani, njihov je oproštaj od titule Evropske prestonice kulture i završni projekat Mreže kulturnih stanica Novog Sada.

0
61

Postavljanjem skulpture “Jedna skulptura – hiljadu reči” ispred Kulturne stanice Svilara deca Novog Sada u petak su obeležila kraj godine titule evropske prestonice kulture.

Program je realizovan u saradnji Mreže kulturnih stanica Novog Sada i osnovnih škola, a u njemu je učestvovalo više od 400 dece iz 14 ustanova koje gravitiraju ka kulturnim stanicama.

Asocijacije na pojmovi iz kulture, kao što su film, pozorište, izložbe, delovi su od kojih je satkana ova skultura i predstavlja poruku najmlađih Novosađana.

Ovaj završnim projektom Mreža kulturnih stanica Novog Sada, osim ispraćaja godine titule Evropske prestonice kulture, želela je i, prema rečima koordinatorke Mreže, Violete Đerković, da poželi sreću gradovima koji će tu titulu poneti u 2023.

Delove su deca pravila od različitih materijala i različitim tehnikama u školama na časovima likovne kulture, pisana su latinicom i ćirilicom na srpskom i na jezicima manjina, a koji su na kraju “progovorili” u jedinstvenoj skulpturi hiljadu reči.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.