Hiljade građana na manifestaciji “Dani zime na Kozari”

Polaganjem venaca palim žrtvama u memorijalnoj zoni na Mrakovici počeo je centralni deo 11. privredno-turističke manifestacije "Dani zime na Kozari", koja je okupila više hiljada posetilaca.

0
1259

Tokom ove privredno-turističke manifestacije biće održana sportska takmičenja u pet zabavnih sportskih disciplina, kao što su trčanje parova sa vezanim nogama, štafeta kengura, nabacivanje obruča na stub, gađanje u metu i borba na brvnu u kojima će učestvovati deset ekipa iz Prijedora, Kozarske Dubice, Gradiške, Banjaluke, Laktaša, Oštre Luke, Kostajnice, Novog Grada, Srpca i Nacionalnog parka “Kozara”.

Za pobednike su predviđene nagrade od 250 KM za prvo mjesto, 150 KM za drugo mesto i 100 KM za treće.

U gastro takmičenjima učestvuje šest srednjih škola iz Prijedora, Doboja, Gradiške, Novog Grada i Prnjavora i devet lovačkih udruženja iz Prijedora, Gradiške, Kostajnice, Novog Grada i Kozarske Dubice.

U revijalnom delu gastro prezentacije učestvuju izviđački odredi i planinarska društva iz Prijedora, Kozarske Dubice, Banjaluke, Broda, Sanskog Mosta, Zenice i Gradiške, te udruženje “Promotur” iz Prijedora sa kazanom čaja i Lovačko udruženje “Srndać” koje će za posetioce pripremiti po kazan čorbe, pasulja i čaja.

Najbolje će ocenjivati tročlana komisija profesora ugostiteljskih škola koja će na samim štandovima bodovati higijenu, radne uniforme i organizaciju posla.

Srednjim školama, planinarskim društvima i odredima izviđača obezbeđena su sredstva od po 150 KM za nabavku materijala za kotliće.

U kulturno-umetničkom programu će nastupiti di-džej Vladimir, di-džej Aleksa, Gradiški tamburaši, muška pjevačka grupa “Ponos Kozare” iz Gradiške, te ženska etno grupa “Gugutke” iz Kozarske Dubice.

Pokrovitelj “Dana zime na Kozari” je grad Prijedor, koji je i organizator zajedno sa gradskom turističkom organizacijom, opštinom Kozarska Dubica i Nacionalnim parkom “Kozara”.

Organizaciju su pomogli Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i prijatelji manifestacije. (RTRS)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.