Hertelendi u funkciji do jeseni

VIDEO K9: Dvorac Heterlednd, za čiju je obnovu pokrajina izdvojila 360 miliona dinara, biće u funkciji od ove jeseni, najavio je predsednik Pokrajinske vlade danas, tokom obilaska radova.

12

Radove na rekonstrukciji, dogradnji postojećih i izgradnji novih objekata u okviru kompleksa dvorca Hertelendi u Bočaru, u opštini Novi Bečej, Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, finansirala je sa 360 miliona dinara.

Naziru se konture budućeg dečjeg kompleksa Hertelendi, gde ćemo od jeseni biti stvoreni uslovi za boravak dece predškolskog i ranog osnovnoškolskog uzrasta, rečeno je tokom obilaska kompleksa.

Mirović je najavio i da će za 10 dana početi izgradnja sportske hale u Bočaru. Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice će, kako je rečeno, zajedno sa Opštinom Novi Bečej, organizovati različite sadržaje u okviru kompleksa Hertelendi.

Izgradnju parkinga i rekonstrukciju saobraćajnica u okviru kompleksa dvorca Hertelendi finansiraće Opština Novi Bečej.

Novi višenamenski kompleks će obuhvatiti različite sadržaje za decu predškolskog i nižeg školskog uzrasta, kako bi bili obezbeđeni uslovi za realizaciju programa edukacije, odmora i rekreacije, socijalizacije i boravka u prirodi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.