Haradinaj na slobodi do konačne odluke suda

Bivši vođa OVK Ramuš Haradinaj pušten je danas iz pritvora da na slobodi, bez prava da napušta Francusku, sačeka odluku suda o zahtevu Srbije za izručenje.

0
1338

Francuski sud u Kolmaru je Haradinaja pustio uz kauciju, oduzeo mu pasoš i naložio da se dva puta sedmično javlja nadležnoj policijskoj upravi.

Srbija je pre dva dana poslala Francuskoj zahtev za izručenje Haradinaja, a danas je prosledila i dopunu zahteva sa pratećom dokumentacijom i novim dokazima.

Zasedanje sudskog veća pratilo je i dvadesetak kosovskih Albanaca.

Ministarstvo pravde poručuje da ekstradicioni postupak u vezi sa izručenjem Haradinaja i dalje traje, a da je francuski sud danas odlučivao samo o merama koje se odnose na pritvor. U Ministarstvu su agenciji Beta kazali da je današnje odlučivanje o puštanju Haradinaja iz pritvora potpuno odvojen postupak od postupka ekstradicije. U Ministarstvu pravde su kazali da Haradinaj ne mora da bude u zatvoru dok traje ekstradicioni postupak.

Haradinaj je uhapšen 4. januara na graničnom prelazu Bazel – Miluz.

Ministarstvo pravde Srbije poslalo je zahtev za ekstradiciju sa novim dokazima protiv Haradinaja. Srbija Haradinaja traži za zločine nad civilnim stanovništvom u toku 1999. godine za koje mu se nije sudilo u Hagu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.