Hapšenje zbog prostitucije

VIDEO K9: Policija je uhapsila 22 osobe za koje se sumnja da su u okviru dve organizovane kriminalne grupe posredovale u vršenju prostitucije na taj način pribavili značajnu protipravnu imovinsku korist. Među privedenima je i jedan policijski službenik.

83

Policija je uhapsila 22 osobe osumnjičene da su kao članovi dve organizovane kriminalne grupe izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i posredovanje u vršenju prostitucije.

Među uhapšenima je i jedan policijski službenik , dok se za još dve osobe intenzivno traga, saopštio je MUP.

Policija sumnja da su uhapšeni od marta 2019. godine do januara ove godine na području Srbije i Bosne i Hercegovine iznajmljivali stanove u kojima su angažovali osobe ženskog pola radi pružanja seksualnih usluga.

Takođe, kako se sumnja, radi prikrivanja identiteta i kriminalnih aktivnosti sebi i angažovanim ženama davali su pseudonime i potom organizovali oglašavanje prostitucije u sredstvima javnog informisanja.

U saopštenju se navodi i da se organizatori ove kriminalne grupe sumnjiče da su organizovali i fizičko obezbeđenje stanova u kojima su se žene bavile prostitucijom, njihov prevoz kao i da su kontrolisali dolaske njihovih klijenata. Oni su, kako se sumnja, neposredno ili preko angažovanih pripadnika prikupljali sav novac i vršili njegovu raspodelu.

Takođe, sumnja se da su omogućili nesmetano funkcionisanje kriminalne grupe na taj način što su preko osumnjičenog policijskog službenika kontinuirano pribavljali podatke za određena lica i vozila.

Prilikom pretresa stanova i prostorija koje koriste osumnjičeni policija je oduzela veću sumu novca, 176 mobilnih telefona, 12 laptopova, kao i internu dokumentaciju koju su članovi vodili.

Pronađena je i privremeno oduzeta manja količina opojne droge, municija, kao i četiri vozila koja su korišćena u izvršenju ovog krivičnog dela.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.