Hapšenje zbog malverzacija

VIDEO K9: Policija je uhapsila tri odgovorna lica jednog preduzeća iz Ruskog Krstura koje sumnjiči za krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica.

0
30

U saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapšena su odgovorna lica preduzeća iz Ruskog Krstura V.Š. (68) iz Beograda i Z.B. (64) iz Kule, kao i bivše odgovorno lice istog preduzeća M.A. (58) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica.

Kako se sumnja, V.Š. i Z.B. su u decembru 2015. godine zaključili ugovor sa jednom firmom iz Vrbasa, na osnovu kog je ovo preduzeće predalo prerađene prehrambene proizode firmi iz Ruskog Krstura, u kojoj su osumnjičeni odgovorna lica. Međutim, po nalogu uhapšenih, ova roba je u toku 2016. i 2017. godine prodata ili iskorišćena za plaćanje bez znanja i saglasnosti oštećene firme. Na taj način, firma osumnjičenih je stekla protivpravnu imovinsku korist i oštetila preduzeće iz Vrbasa za iznos od 135.826.460 dinara.

Troje osumnjičenih se takođe terete da su, u saradnji sa odgovornim licem jednog preduzeća iz Temerina ugovorili besplatno skladištenje smrznutog povrća, a nakon toga su i otkupili veće količine, ali ga nisu platili, nego su onemogućili vlasniku robe da povuče preostale zalihe, čime su temerinsko preduzeće oštetili za 6.645.281 dinar.

Osumnjičenima je određen pritvor do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.