HAPŠENJA U KOLUBARI

731

(VIDEO K9) Policija je jutros uhapsila  bivše rukovodstvo Rudarskog basena Kolubare i bivšeg finansijskog direktora, Nebojšu Ćerana i Ljubišu Mekića. Slobode je lišen i  biznismen Radoslav Savatijević Kene i još tri osobe, potvrdio je Tanjugu direktor Uprave policije Milorad Veljović. Svi se sumnjiče za malverzacije prilikom prevođenja zemljišta iz privatne u društvenu svojinu.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović početkom 2013. kazala da se istražni organi bave “Kolubarom” jer su u tom preduzeću isplaćivane zarade nepostojećim ljudima

Reagujući na ovakve tvrdnje, tadašnji direktor “Kolubare” Nebojša Ćeran, koji je inače funkcioner Demokratske stranke, poslao je saopštenje medijima u kom je naveo da je za tri godine, koliko je bio direktor RB “Kolubara”, sprečio pljačku u vrednosti od sto miliona evra.

Ćeran, inače, obavlja funkciju vršioca dužnosti direktora Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd, od kraja septembra 2012. Pre te funkcije Ćeran je bio na čelu “Kolubare”, u periodu u kom je to preduzeće oštećeno za više miliona evra.
Radoslav Savatijević Kene je bivši član Upravnog odbora Elektroprivrede Srbije, koji je već bio uhapšen prošle godine. Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je dve optužnice protiv njega – jednu zbog afere “Kolubara”, a drugu zbog malverzacija u “Putevima Srbije”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.