Haljine prve dame SFRJ

VIDEO K9: Da li je supruga Josipa Broza Tita bila modna ikona? Kakve je haljine nosila na svečanim prilikama i kako je to uticalo na modu u tadašnjoj SFRJ, možete pogledati u sklopu izložbe kolecije slika i predmeta Jovanke Broz „Partizanka i Fragonar“ u Galeriji Matice srpske do 28. avgusta.

0
73

U sklopu izložbe kolekcije slika i predmeta Jovanke Broz, pod nazivom „Partizanka i Fragonar“ u Galeriji Matice srpske, rekreiran je i jedan segment plakara Jovanke Broz, pošto je njeno odevanje vrlo aktuelna tema poslednjih nekoliko godina, kaže autor izložbe i kustos GMS, Nikola Ivanović.

Na izložbi se mogu videti samo one haljine u kojima je Jovanka portretisana, kaže Ivanović, kako bi se napravila veza sa slikama i eksponatima koji su prikazani na izložbi.

Ivanović objašnjava i da je Jovanka često volela da prekraja svoju odeću, pa se u plakaru mogu naći i stvari koje su rasparane, proširivane ili sužavane.

Izložbu kolecije slika i predmeta Jovanke Broz, pod nazivom „Partizanka i Fragonar“ svi zaintereosavi mogu pogledati do 28. avgusta, u Galeriji Matice srpske.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.