Gužve za turističke vaučere

VIDEO K9: Gužve ispred pošti je slika koju ćete zateći ukoliko ste se i vi pripremili da podnesete zahtev za turističke vaučere za odmor u Srbiji.

0
17

Veliki broj građana, mahom penzionera, ali i mlađih nezaposlenih i zaposlenih sa platom ispod 70.000 dinara pohrlilo je jutros na šaltere Pošte Srbije za novih 100.000 vaučera Ministarstva turizma u vrednosti od po 5.000 dinara za odmor u Srbiji.

Redovi su bili veliki, ali kako nezvanično saznajemo, nije bilo dužih čekanja. U prvom ovogodišnjem ciklusu u januaru, podela vaučera trajala je najkraće u poređenju sa svim prethodnim akcijama pa je kvota od 100.000 vaučera utrošena za manje od dva dana.

Vlada Srbije je zbog velikog interesovanja obezbedila 500 miliona dinara za novu seriju,  a pored najtraženijih destinacija, Sokobanje, Vrnjačke banje i Zlatibora, u ponudi je još 4.200 ugostiteljskih objekata širom zemlje, što je rekordan broj ugostitelja u sistemu vaučera do sada.

Od 2015. godine, kada je ovaj sistem uveden, do 2022. broj domaćih turista je povećan sa 1,3 miliona na više od dva miliona.

Podsećamo, pravo na ove vaučere imaju penzioneri, nezaposlena lica, odnosno korisnici posebnih novčanih naknada, zaposleni građani, čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi i civilni invalidi, poljoprivrednici i studenti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.