Gužve ispred NSZ

VIDEO K9: Iz novosadske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje apeluju na sugrađane da iskoriste pogodnost elektronske komunikacije i svoje aktivnosti obave onlajn ili telefonom kako bi izbegli duga čekanja i što manje sebe izlagali riziku od zaraze.

0
79

U poslednje vreme su velike gužve ispred Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu, a razlog tome je obavezno poštovanje propisanih mera protiv širenja koron avirusa, odnosno ograničen broj korisnika unutar Filijale.

U NSZ-u dodaju i da je prilikom ulasku u zgradu filijajle obavezno merenje temperature, prolazak kroz dezobarijeru i dezinfekcija ruku, što verovatno takođe u manjoj meri utiče na dužinu čekanja. Zato i apeluju na građane da aktivnosti koje su moguće obave elektronskim ili telefonskim putem.

Što se tiče telefona, objasnio je Marjanović, oni služe za tri mogućnosti: za redovna javljanja, individualne planove zapošljavanja i reviziju individualnih planova. Dušan Marjanović, načelnik Odeljenja za posredovanje zapošljavanje i planiranje karijere u Filijali NSZ Novi Sad, naglašava da jedino korisnici novčane naknade moraju lično da se pojave jednom mesečno, kao i oni koji treba da potpisu ugovor o aktivnom zapošljavanju.

Kako bi izbegli gužve, uštedeli vreme i poštedeli sebe rizika od zaraze, korisnici NSZ-a mogi koristiti pogodnosti elektronskog komuniciranja, koje je uvedeno zbog epidemiološke krize, tako što će zahteve i dokumnetaciju dostaviti na imejl adresu pisarnica.novisad@nsz.gov.rs, pozvati kol centar na broj 0800-300-301 ili pozvati svog savetnika, čiji je broj telelfona ispisan na evidencionom kartonu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.