Gužva za upis u vrtiće

VIDEO K9: Konkurs za upis dece u Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo" je u toku i traje do petka, 21. aprila. Rezultati konkursa dece koja su primljena u vrtiće biće istaknuti 12. juna na vratima svih objekata "Radosnog detinjstva", kažu za Kanal9 u ovoj ustanovi.

0
492

Interesovanje za upis dece u vrtiće Radosnog detinjstva u prvoj nedelji od kada je konkurs otvoren je uobičajeno, kaže Ruža Pajantić, portparolka ove ustanove.

Za sedam dana roditelji su više od 1.300 zahteva za upis predali na šalteru Radosnog detinjstva.

“Ukupno smo podelili oko 1.500 obrazaca kako bi roditelji mogli da obave upis. Naravno, ne možemo da izračunamo one roditelje koji su prijave skidali dokumentaciju s našeg sajta da bi predali za upis”, navela je Pajantić.

Ove godine će iz vrtića prvi razred osnovne škole upisati 3.455 dece, međutim to nije broj upražnjenih mesta za nove mališane u Radosnom detinjstvu.

“Raspisano je negde oko 1.400 mesta. S tim što smo oko 600 metsa objavili za jasleni uzrast, znači od godinu do treće godine uzrasta deteta. Tu je uvršećeno i 23 slobodnih mesta za bebe od šest meseci koje možemo rasporediti u vrtiću “Vilenjak” u Radničkoj ulici. I negde isto toliko, oko 600 mesta smo raspisali za poludnevni boravak i oko 200 za celodnevni boravak”, rekla je Pajantić.

Trenutno u ovoj ustanovi ima preko 1.000 dece na listi čekanja, a po završetku konkursa očekuje se da će ta lista brojati preko 4.000 mališana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.