Guverner Teksasa zabranio nametanje obaveze vakcinisanja

Guverner Teksasa Greg Abot izdao je izvršnu naredbu kojom je zabranio da kompanije ili drugi subjekti pojedincima u toj državi nameću obavezu vakcinisanja protiv kovida-19.

0
5

Republikanac Abot tako se usprotivio predsedniku SAD Džozefu Bajdenu, demokrati koji je prošlog meseca pozvao poslodavce širom zemlje da svojim zaposlenicima narede da se vakcinišu protiv korona virusa ili će u suprotnom dobiti otkaz, prenosi Rojters.

“Vakcina protiv korona virusa je sigurna i efikasna, korisna i predstavlja najbolju obranu protiv virusa, ali bi trebalo da ostane dobrovoljna, a ne nametnuta”, smatra Abot.

Istakao je da “nijedan subjekt u Teksasu” ne može tražiti dokaz o vakcinaciji ni od nijednog pojedinca, uključujući zaposlene ili korisnike.

Tehnološki giganti Fejsbuk i Gugl, koji u Teksasu zapošljavaju veliki broj ljudi, zatražili su od svojih zaposlenih da poseduju potvrdu o vakcinaciji kako bi mogli da se vrate u kancelarije.

Ameriken Erlajnz takođe je naredio zaposlenima da do 24. novembra moraju dostaviti potvrdu da su vakcinisani ili će dobiti otkaze. (Tanjug)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.