Gugl plaćanje od danas dostupno u Srbiji

U Srbiji od danas može da se koristi usluga Gugl pej (Google Pay) za beskontaktna plaćanja android mobilnim telefonima uz Masterkard platnu karticu, saopštila je ta kompanija.

0
17

Građani koji koriste android telefone (sa Lollipop 5.0 ili novijim operativnim sistemima) mogu da obavljaju beskontaktna plaćanja, u okviru aplikacije Gugl novčanik (Google Wallet).

Kako je navedeno, ovu uslugu su trenutno omogućile OTP Banka, ProCredit Banka i Banka Poštanska štedionica.

“Usluga Google Wallet omogućava brzo, lako i sigurno plaćanje sa bilo kog android telefona i nosivih uređaja koji rade na Wear OS operativnom sistemu”, objašnjava potpredsednik i generalni menadžer u kompaniji Google Wallet Dženi Čeng.

Kako bi koristili uslugu Google Pay, korisnici android uređaja treba da otvore aplikaciju Google Wallet ili je preuzmu sa Google Play digitalne prodavnice.

U samoj aplikaciji, korisnik treba da klikne na opciju “Add to Wallet” i zatim doda Masterkard karticu tako što će ili slikati karticu ili ručno uneti podatke sa kartice.

Na kraju, možda će biti potrebna i verifikacija kartice upisivanjem koda koji stiže u SMS poruci.

Korisnici mogu da plaćaju beskontaktno pomoću uređaja koji već imaju u rukama bez potrebe da traže “novčanik” ili da unose PIN kod, a nije neophodna ni internet konekcija

(Tanjug)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.