GSP PLANIRA NABAVKU 40 AUTOBUSA

Gradski prevoznik planira da prema ovogodišnjem Programu poslovanja kupi na kredit 20 zglobnih autobusa, 10 solo autobusa na gasni pogon i 10 solo autobusa na dizel.

774

“Za navedene autobuse preduzeće bi, ukoliko dobije saglasnost Grada, uz sopstvena sredstva, uzelo i kredit u ukupnom iznosu od 610 miliona dinara od domaćeg kreditora i sa najpovoljnijom kamatom kao i sa što dužim rokom vraćanja. Postupak javne nabavke bi se završio krajem godine, tako da bi firma sa otplatom kredita počela u 2015. godini”, istakla je portparolka preduzeća Snežana Jaković u izjavi za “Dnevnik”, dodajući da je planom rada za 2014. godinu planirano da se ugrade nove karoserije na 11 solo autobusa. “Novac za to obezbedio bi se delom iz kredita od poslovne banke, opet uz saglasnost osnivača preduzeća”, dodala je Jaković.

“Menadžmet preduzeća rukovodiće se najpovoljnijom ponudom, u smislu uslova kamate i vraćanja kredita”, navela je portparolka. Ujedno je skrenula pažnju, da su subvencije javnim preduzećima smanjene za oko 30 odsto, tako da je za kapitalne investicije za gradskog prevoznika predviđeno 130 miliona dinara, što je za 20 miliona dinara manje nego 2013. godine.

 

Upravo zbog toga, portparolka podvlači da je sve navedeno na nivou plana i očekivanja da će ekonomska situacija, kako u preduzeću, tako i u državi, biti povoljnija od prošlogodišnje i da će pružiti mogućnost za realizaciju planiranog.

 

“U toku je ugradnja novih karoserija  deset zglobnih autobusa, što bi trebalo da bude završeno do marta ove godine, a vrednost radova je 43 miliona dinara bez poreza na dodatu vrednost. U toku je i javna nabavka elektronskog sistema naplate karata putnicima u gradskom i prigradskom saobraćaju, vredna 135 miliona dinara. Nadamo se da će nabavka biti realizovana i završen ceo postupak implementacije do kraja godine”, zaključila je Jaković.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.