Groblje za kućne ljubimce

VIDEO K9: Beogradske vlasti najavile su izgradnju prvog groblja za kućne ljubimce, za koji će tender biti raspisan u septembru, a izgradnja se očekuje do kraja godine.

0
10

Groblje za kućne ljubimce u Beogradu, čija se izgradnja očekuje ove godine, biće prva parcela namenjena sahranjivanju životinja u Srbiji.

U ovom trenutku Saobraćajni institut CIP projektuje groblje kućnih ljubimaca u Bloku 51 na Novom Beogradu, dok se građevinska dozvola očekuje u septembru ove godine, saopšteno je iz Gradske uprave, a prenosi RTS.

U Zelenoj stranci kažu da su još pre dve godine beogradskim vlastima dostavili predlog za izgradnju groblja za kućne ljubimca, te naglašavaju da im je drago što se ovaj projekat realizuje, zbog njegovog posebnog fokusa ka životinjama.

Ovakve parcele za sahranjivanje životinja treba da omoguće sve veće lokalne samouprave u Srbiji, smatra Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke i dodaje da bi svako neadekvatno sahranjivanje životinja trebalo biti sanckionisano.  

Čabradi kaže da će Zelena stranka, kada bude formirana nova gradska vlast, razgovarati sa organima komunalnog sektora o izgradnji groblja za kućne ljubimce i u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.